top of page

De geschiedenis van het kerkje van Borgsweer gaat ver terug. Het is gebouwd in 1881 op een vierkante wierde. Op dezelfde plek heeft er volgens een gedenksteen uit 1635 al eerder een kerk gestaan.

In de oorlog heeft de kerk er flink van langs gekregen. Als je goed kijkt kun je de kogelgaten nog zien zitten. Later is de kerk gerestaureerd en werden er tussen 1946 en 1972 kerkdiensten gehouden. Na de novemberstorm van 1972 kwam hier een eind aan.

De jaren erna is de kerk overgenomen door de natuur en de duiven hadden hun intrede genomen. De toren stond scheef en het hemelwater liep over de kerkbanken. 

De borgsweersters zagen het met lede ogen aan en besloten de handen uit de mouwen te steken. In 1984 werd de kerk officieel als dorpshuis geopend en werd het eigenaar van stichting Nicolaus Gillot. Vernoemd naar de laatste predikant van de kerk.

Op 1 juli 2023 bestond de stichting 40 jaar en werd er flink feest gevierd.
Bedankt dat jullie er waren!

tas Borgsweer website.png

Tas

Alle huishoudens van Borgsweer hebben ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van stichting Nicolaus Gillot een tas gekregen. 

Wil je nog een tas voor een gezinslid? Bel dan met telefoonnummer 06 - 254 354 53. Wij zorgen dat je de tas zo snel mogelijk in huis hebt.

Woon je niet in Borgsweer, maar wil je wel zo'n leuke Borgsweer tas? Dan kun je deze al voor 2,50 kopen door te bellen met 06 - 254 354 53 of onderstaande formulier in te vullen.

tekening kerk. zonder banner.png
header.png
bottom of page