top of page

Vrijwilligersgroep onderhoud begraafplaats/kerkhof 

De onderhoudsgroep begraafplaats/kerkhof is in het najaar van 2019 opgezet door Bert Groenhagen. Trijntjo Meijerhof is al sinds tientallen jaren de beheerder van het kerkhof en zorgt dan ook tot volle tevredenheid van iedereen, die iets met het kerkhof heeft, dat het er altijd tot in de puntjes verzorgd bij ligt.

 

Trijntjo heeft in april 2020 de heugelijke leeftijd van 80 jaar bereikt. Ookal is hij nog steeds, ‘in de bloei van zijn leven’, volgens eigen zeggen, hij wordt toch een dagje ouder. Daarom zal de onderhoudsgroep hem in het vervolg ondersteunen bij de werkzaamheden.

 

De groep bestaat inmiddels uit 19 personen. De vrijwilligers worden via whatsapp benadert om te kijken wie er beschikbaar is voor één van de klussen. Dit is vaak op een avond of een zaterdag. De werkzaamheden bestaan uit heggen knippen, onkruid wieden, graven schoonspuiten, paden harken, takken opruimen, grind aanvullen, etc. Inmiddels is de oude heg rondom het kerkhof gerooid en er is een nieuwe heg geplant. Op een zaterdagmorgen zijn er een paar karren met takken opgeruimd en is de boel netjes aangeharkt.

 

In mei 2020 gaat Landschapsbeheer Groningen beginnen met de restauratie van een twintigtal graven en hiervoor zal ook een beroep worden gedaan op de vrijwilligers.

 

Kortom, er is in de toekomst veel te doen. Lijkt het je leuk om hier ook aan mee te werken, dan kun je je aanmelden via telefoonnummer 06 - 512 938 65.

bottom of page