top of page

Bericht van de nieuwe buren.

Beste buren,

Hierbij een kort bericht betreffende de stand van zaken van onze fabriek.

Het gaat goed !


We zijn zeer verheugd dat de Provincie Groningen in september een onherroepelijke vergunning heeft toegekend voor ons initiatief. In samenspraak met Omgevingsdiensten van Nederland en Duitsland zijn vele aspecten belicht en grondig doorgesproken.

We hebben door omstandigheden buiten ons en de Provincie om (veranderende wetgeving), behoorlijk wat vertraging opgelopen maar we kunnen nu verder.


Achter de schermen wordt nu hard gewerkt om alle “losse eindjes” aan elkaar te knopen.

Voor inwoners van Borgsweer betekent het dat op het terrein voorlopig geen grootse bouwactiviteiten te zien zullen zijn. Uiteraard worden wel voorbereidingen getroffen zoals de aanleg van Enexis energievoorziening en andere zaken.


Ondanks veranderende economische- en politieke omstandigheden (bijvoorbeeld duurdere energieprijzen en de oorlog in Oekraïne) is er nog steeds een groeiende vraag naar de productie van groens gas, groene CO2 en groene meststoffen.

Ook de aanvoer van onze grondstof (papierslib) is volop beschikbaar en papierfabrieken willen zo snel mogelijk hun afvalstroom door DBG laten bewerken.

Door onder andere nieuwe wetgeving is het proces van DBG voor hen een zeer welkome oplossing.


Kortom, volle kracht vooruit maar nog niet zichtbaar voor u.

We houden u uiteraard wel graag op de hoogte.

De collega’s van DBG wensen u ook fijne feestdagen en een gezond en fantastisch mooi 2024 !

met groet van ons allen,

Andre van Iersel

Directie DBGComments


bottom of page