top of page

Dorpsbelangen Borgsweer niet blij met uitkomst compensatieregeling windfonds Oosterhorn

Eind vorig jaar heeft iedere omwonende die binnen de afstand van 1,5 Km van het windpark Oosterhorn een brief van de gemeente ontvangen met daarin de uitleg over de regeling m.b.t. het gebiedsfonds van het park. De omwonenden die binnen de slagschaduwcontour liggen hebben tevens de brief ontvangen. Zij krijgen jaarlijks € 45,--


Met deze uiteindelijke regeling zijn wij als dorpsbelangen natuurlijk niet gelukkig. Wij hadden een andere regeling voor ogen die meer recht deed aan de uitkomst van de enquête van de gemeente, deze was duidelijk voor de 100 % profijtregeling.

Ondanks onze inspanningen is het niet gelukt om dit voor elkaar te krijgen. Alle inspanningen die we gedaan hebben zijn voor niets geweest. Onze argumenten voor onze voorkeur hebben wij met verve verdedigd bij de politiek (wethouders, politieke partijen) en ambtenaren. De uitkomst van de regeling was misschien al bekend voor de enquête?De uitkomst van de enquête was een onwelkome verrassing voor het gemeentebestuur. De gedachte dat de omwonenden bij de enquête een keuze hadden is achteraf niet uitgekomen. Hoe kun je dan nog spreken van het terugwinnen van het vertrouwen in de overheid. Dit is weer een slag in het gezicht van de burger.

Yorumlar


bottom of page